Kategorie

Novinky

Momentálně žádné novinky

 

Garam masala - směs do zeleninových a luštěninových pokrmů 500 g DNM

GARAM MASALA - směs koření, která je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.

8594178672302

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
411,00 Kč s DPH

Koupit

Složení: v různém poměru: římský kmín, černý pepř, koriandr, kardamom, hřebíček, pískavice,
sušený zázvor, kmín, muškátový oříšek, muškátový květ.
Země původu: Indie
Skladujte: v temnu a suchu
Obsah balení: 500 g


 Chuť a použití: Garam znamená "horká" masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje. Je typická pro svou pikantní až ostrou chuť a tvoří základ mnoha indických jídel a indických kari. Je též známé pod názvem "koření pěti vůní“. Liší se podle regionu. Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak se teprve přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata..) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo.

Tuto směs lze použít v masitých i vegetariánských pokrmech, protože je výborná do mletého masa, na grilovaná a rožněná masa, na minutky, kuřata i na ryby. Použít ji můžeme také k dochucení rýže, luštěnin a omáček. Výborná je na mleté maso, musaku, karbanátky, na domácí paštiku, sekanou apod. V Indii se používá s velkou oblivou i k ochucení jogurtu. Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně.

 

 Ostřejší vepřové nudličky

 Budeme potřebovat: 500 g libového vepřového masa, 3 papriky, nejlépe barevné, 2 cibule, 2 rajčata, 1 lžíce Garam Masala koření, 1 lžička chilli-kdo nemá rád ostré vynechá ho, 1 lžíce solamylu, olej, sůl

Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Do misky si rozmícháme olej s kořením, přidáme maso, promícháme a necháme nejméně 30 minut odpočívat. V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme připravené maso i s marinádou, zprudka osmažíme, malinko podlijeme, osolíme a necháme dusit, můžeme znova mírně podlít. Když nám maso měkne, dáme na nudličky nakrájené papriky, po chvíli dušení dáme ještě rajčata nakrájené na kulaté plátky (rajčata můžeme nejprve zbavit kůže). Ke konci dušení zahustíme vodou s rozmíchaným solamylem a necháme převařit.

 

 

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně