Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 500 g

 

 Chuť a použití:Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.

 

 Podzimní olivový salát s vlašskými ořechy

 Budeme potřebovat: 150 g výběrových černých oliv, 100 g čerstvého kozího sýra, 1 červenou silnostěnnou papriku, hrst jader vlašských ořechů, mletý římský kmín a olivový olej.

Papriku očistěte, nakrájejte na plátky a zlehka ji orestujte na trošce olivového oleje. Pak ji dejte do mikrotenového sáčku a nechte ji pár minut zapařit. Následně půjde velmi snadno oloupat. Papriky nakrájejte na malé kousky a smíchejte ji s olivami, nakrájeným kozím sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. Nakonec salát dochuťte trochou olivového oleje a římským kmínem.
 
 

9 dalších produktů ve stejné kategorii: