Pískavice, zvaná též fenugreek, se používá při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Pískavice je též nazývána fenugreek. Používá se při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i slaných jídel, kde je můžete použít pro zjemnění pokrmu jako náhradu pepře. Využijete je při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
-koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.