Hořčičné semínko černé - koření, které se hojně využívá především do dušené zeleniny nebo do pickles. Na rozdíl od hořčice bílé, je výraznější chuti.
KOŘENÍ GASTRO BALENÍ 300 g, 400 g, 500 g
Počet produktů: 16
Kalinji (semena Černuchy seté) 400 g DNM
Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i slaných jídel, kde je můžete použít pro zjemnění pokrmu jako náhradu pepře. Využijete je při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
Koriandr celý 200 g-
-koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji
oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do
zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Pískavice je též nazývána fenugreek. Používá se při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Pískavice, zvaná též fenugreek, se používá při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je
hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým
nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je
hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
GARAM MASALA - směs koření, která je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.
Směs koření Chat Masala je určena především pro přípravu salátů a pomazánek. Hodí se i na chléb s máslem, do sendvičů i do smažených jídel, jako jsou pakory a samosy či do pražených oříšků a mandlí. Obsahuje černou sůl připomínající chuť vajíček.
Směs koření Kitchen King Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se také do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.