Složení: koriandr celý (Coriandrum sativum)

 Chuť a použití: Zralé plody mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Chuť je mírná, sladká, lehce pálivá, s dobře znatelným náznakem pomerančové kůry. V kuchyni se užívá celý nebo mletý do sladkých i slaných pokrmů. Přidává se do směsí koření, k nakládání zeleniny a hub, při pečení nebo uzení masa, do omáček, zeleninových pokrmů ale také likérů, a čokolády. Semena koriandru se přidávají do sladkého pečiva, do chleba, koření se jimi pokrmy z brambor a luštěnin. Vhodné jsou také k důbeži a rybám, zjemní jejich chuť.

 

 Kofta kari - masové kuličky z Indie

 Budeme potřebovat: bílý jogurt 150g, cayenský pepř, 200g cibule, 8 lžic cizrnové mouky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky kmínu, koriandr, 1 lžičku kurkumy, 36ks celých neloupaných mandlí, 500g mletého masa, olej, koření Garam masala, 200g rajčat, sůl, šafrán, 1 vejce, vodu 20g zázvoru

Šafrán rozpustíme ve 2 lžících vroucí vody. Polovinu cibule, koriandr a zázvor nasekáme. Maso smícháme s vejcem, cibulí, 2 lžícemi cizrnové mouky, polovinou koriandru, zázvorem, solí, pepřem, garam masala a rozpuštěným šafránem. Z masové směsi uděláme 12 kuliček, do každé vložíme 3 mandle. V 10-ti lžících vody rozmícháme zbytek mouky a směsí kuličky potřeme. Na rozehřátém oleji opékáme kuličky asi 5 minut a pak necháme okapat. Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky, česnek nasekáme a spolu s cibulí opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kurkumu a 4 lžíce vody a cca 2 minuty dusíme. Zamícháme rajčata a kmín. Povaříme cca 5minut, přidáme jogurt, sůl a 1/8 l vody a krátce povaříme. Do omáčky vložíme masové koule a posypeme koriandrem, při mírné teplotě ještě asi 8 minut povaříme.

 

 Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření uchovávejte na suchém a chladném místě.

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 200 g

 Dovozce do EU/Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04

9 dalších produktů ve stejné kategorii: