Složení: pískavice řecké seno ( Trigonella foenumgraecum)
Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.
Čočka po srílansku
Budeme potřebovat: 3OOg červené čočky, 5 stroužků česneku, 1 menší cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička pískavice, sůl, 200ml kokosového mléka
Čočku řádně vypereme, až je voda opravdu čistá. Dáváme tak o dva centimetry více vody. Přidáme veškeré koření, cibuli nakrájenou na plátky, česnek pouze rozmačkáme nožem a vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Nakonec přidáme kokos. mléko a ještě cca 10 minut povaříme.
S kladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 500g
Měrná jednotka: 44,80 Kč / 100 g
Dovoz z EU/ Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04