ANÝZ CELÝ BIO - koření, které aromaticky voní a má kořenitou nasládlou chuť. Dává se do
pečiva, do chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí. Hodí se i do ovocného (např.
jablečného) kompotu. Je součástí mnoha kořenitých směsí. V indické a čínské kuchyni je
častý v houbových či zeleninových pokrmech. Vyrábí se z něho také likéry.
BIO KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
Počet produktů: 3
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici
Bio hřebíček - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných i sladkých
pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky i zeleninové
vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji
oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do
zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená
i v české kuchyni.