Složení: kurkuma (Curcuma longa)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 500 g

 

 Chuť a použití: Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Její vůně je sytě dřevitá protkaná květy, citrusy a zázvorem.Nejčastěji se používá v indické kuchyni. Jako samostatné koření se hodí k darům moře, rýžovým jídlům, ragů, vaječným pokrmům, pikantním hořčičným omáčkám, můžeme s ní obarvit např. másla, sýry, pečiva a likéry. Lze jí ochutit nudlové pokrmy, omáčky, zelenina a majonézy.Důležitou složkou je samozřejměve všech žlutých kari. Špetku můžeme přidat i do těsta na knedlíky nebo na pečivo.


 Zeleninová kaše s kurkumou

 Budeme potřebovat: 0,5kg cukety, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička studeného másla, 8ks brambor, 2-3 špetky muškátového oříšku, 0,5 dýně hokkaido, 1,25l vařící vody, 0,25l smetany 33%, soli dle chuti (4 lžičky)

Zeleninu omyjeme a oškrábeme. Pokud je cuketa žlutá, ponecháme ji ve slupce, jinak oloupeme. Oškrábané brambory nakrájíme na osminky. Z dýně nejprve odstraníme semena a potom dýni s cuketou nakrájíme na podobně velké kousky jako brambory. Zeleninu zalijeme vařicí vodou a pod poklicí přivedeme k varu. Přidáme kurkumu se solí a zeleninu vaříme doměkka asi 20 minut. Mezitím si zvlášť ohřejeme smetanu. Po uvaření zeleninu scedíme, pořádně prošťoucháme, vmícháme do ní muškátový oříšek, všleháme horkou smetanu a nakonec přidáme oříšek studeného másla. Zeleninovou kaši s kurkumou používáme podobně jako klasickou bramborovou kaši. Výborná je například k pečené zelenině.

 

Dovoz z EU/Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky

15 dalších produktů ve stejné kategorii: