Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je
hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Kalinji (semena Černuchy seté) 400 g AYURVITA
Kalinji (semena Černuchy seté) 400 g DNM
Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i slaných jídel, kde je můžete použít pro zjemnění pokrmu jako náhradu pepře. Využijete je při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
Složení: semena černuchy seté (Nigella sativa)
Chuť a použití: Má příjemnou jemně ostrou chuť s kořeněnými tóny. Je vhodná především do placek, ale používá se také jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů a luštěnin. Přidává se však i do sladkého pečiva. Lze ji použít i do domácího kečupu či zeleninových jídel.
BEZ GLUTAMANU
BEZ SOLI
BEZ BARVIV
BEZ KONZERVANTŮ
Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 400g
Vyzkoušejte recept Kořeněná kolečka
Budeme potřebovat: 1 kávová lžička černuchy, 1 kávová lžička semen máku, 100g másla, 140g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky mleté sladké papriky, 0,8 šálku sýru Čedar, 2 polévkové lžíce tuku, 1ks vejce
V míse promícháme mouku, papriku, máslo, sýr, mák, černuchu a žloutek. Vzniklé těsto dáme na 1 hodinu do chladničky. Z těsta uválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Kolečka klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme 15 minut při teplotě 190°C.
Dovoz do EU/Vyrobeno/Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, 768 04 Střílky