Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť
i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 50 g
Cizrnová polévka s červenouu čočkou
Budeme potřebovat: Cizrna, červená čočka, cibule, půl citronu, čerstvý koriandr (lístky a stonky), chilli, římský kmín, (řapíkatý celer, rajčata, brambory)
Osmažíme cibuli, můžeme osmažit i nadrobno nakrájený řapíkatý celer a rajčata, abychom měli polévku hustší a bohatší. Červenou čočku vaříme asi 15 až 20 minut, asi stejně dlouho, jako trvá normálně uvařit brambory, které můžeme do polévky také přidat. U červené čočky je normální, že se rozvaří, což je v případě polévky žádoucí, protože se nám polévka díky červené čočce krásně zahustí. Na závěr přidáme osmaženou cibuli, případně i řapíkatý celer a rajčata a okořeníme celým římským kmínem ( je ale lepší, pokud ho přidáme už k cibuli při smažení), chilli a šťávou z půlky citronu. Přidáme také cizrnu z plechovky nebo uvařenou cizrnu, takže už ji nemusíme vařit – stačí, když se jen ohřeje. Nakrájený čerstvý koriandr servírujeme až přímo do talířů, abychom si naplno užili jeho vůni, která se při vaření ztrácí.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04