Složení: koriandr celý (Coriandrum sativum)


 Chuť a použití:  Zralé plody mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Chuť je mírná, sladká, lehce pálivá, s dobře znatelným náznakem pomerančové kůry. V kuchyni se užívá celý nebo mletý do sladkých i slaných pokrmů. Přidává se do směsí koření, k nakládání zeleniny a hub, při pečení nebo uzení masa, do omáček, zeleninových pokrmů ale také likérů, a čokolády. Semena koriandru se přidávají do sladkého pečiva, do chleba, koření se jimi pokrmy z brambor a luštěnin. Vhodné jsou také k drůbeži a rybám, zjemní jejich chuť.                               

 

 Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření uchovávejte na suchém a chladném místě.

 

 

 

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 50g

 Měrná jednotka: 60,00 Kč / 100 g

 

 Fazolový hummus s koriandrem  

 - klasický arabský pokrm, který voní po česneku.

 

 Budeme potřebovat: 400g bílých fazolí, 1 citron, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl podle chuti, trocha mletého pepře, 1 svazek čerstvého koriandru,  6 plátků toastového chléba

 

Fazole den předem namočíme a necháme nabobtnat. Potom je uvaříme doměkka, vodu slijeme a fazole přendáme do mixéru. Z jedné poloviny očištěného citronu nastrouháme kůru a z druhé  vymačkáme šťávu, kterou přidáme k fazolím. Česnek nasekáme a společně s římským kmínem, pepřem, solí a olivovým olejem vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Hummus dochutíme solí a pepřem, na závěr přimícháme nahrubo nasekaný čerstvý koriandr.vHotový hummus podáváme s toastovými chipsy. Ty vyrobíme na pracovní desce, kde jednotlivé plátky rozválíme na tenounké placičky, odstraníme kůrky a překrojíme na trojúhelníčky. Potřeme olejem a opečeme dozlatova.

 

 Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04

16 dalších produktů ve stejné kategorii: