Bílý pepř je dozrálý pepř černý zbavený slupky, takže se obnaží bílé jádro. Má jemnější chuť
i vůni a je ideální do polévek, omáček, smažených a pečených jídel, pomazánek, salátů
a oblíbený je hlavně v italské kuchyni.
Kurkuma celá 50 g AYURVITA
Kurkuma celá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro
svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale
také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více
oblíbená i v české kuchyni.
Návod k přípravě: kurkumu celou je nutné nastrouhat nebo rozdrtit v hmoždíři.
Složení: kurkumovník dlouhý (Curcuma longa)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 50 g
Zelený hrášek s kurkumou
Budeme potřebovat: 500g zmrazeného zeleného hrášku, lžička strouhané kurkumy, 130g másla, 2 lžičky mletého koriandru, 2 střední cibule, 6 zrnek černého pepře, na hrot nože cayenského pepře, sůl
Kurkumu i hrášek restujeme na rozpuštěném másle tři minuty za nízké teploty. Okořeníme mletým koriandrem, pepřem a solí, zamícháme. Přisypeme cibuli nakrájenou na prstýnky. Znovu opékáme asi minutu. Podlijeme lžící vody, přikryjeme a dusíme doměkka. Voda se musí odpařit. Podáváme teplé jako přílohu.