- NOVÉ
Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
SKOŘICE MLETÁ 35 G
Používá se především do sladkých jídel,
moučníků, kaší, cukroví, aletaké do nápojů
jako je cappuccino, svařené víno či jogurtové lasí.
Složení: skořicovník čínský (Cinnamomum
cassia)
Země původu: Indie
Skladujte: v suchu
Obsah balení: 35 g
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76 804
SKOŘICE MLETÁ 35 G
Používá se především do sladkých jídel,
moučníků, kaší, cukroví, aletaké do nápojů
jako je cappuccino, svařené víno či jogurtové lasí.
Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Zázvor mletý
Je často vyhledáván v orientální kuchyni
zejména do luštěninových a zeleninových
pokrmů. Své využití často nalézá i v čajích,
sušenkách či kompotech.
Kmín mletý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Šafrán - koření, které se využívá do rizota, do polévek. Barví pečivo, koláče apod. Je dobrý
s mrkví, chřestem, houbami, pórkem, dýní, tykví a špenátem.
Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
Česnek mletý je jedno z nejrozšiřenějších koření světa. Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Výborně se hodí do pomazánek, salátů, pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin a hub, ochucují se jim bylinné octy a oleje. Česnek je významnou léčivou rostlinou.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté
podobě i do pečiva a sladkých koláčků.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro
svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale
také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více
oblíbená i v české kuchyni.
Hřebíček mletý- koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných
i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky
i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé štiplavé chuti, které lze použít na sladká i slaná jídla. Není vhodný pro těhotné ženy.
Amchoor - je namletý prášek z ovoce manga, které je získávané z nezralých, na slunci
sušených plátků manga. Používá se k ochucení indických jídel, polévek na marinády a lze ho
použít místo tamarindu k získání sladkokyselé chuti.
Skořice je aromatická kůra stromu skořicovníku. Podporuje chuť k jídlu a také pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi.
Chilli papričky celé - koření, které i v malé míře dodá pokrmům šmrnc.
Jsou vhodné do všech pokrmů, kde požadujeme pálivou chuť. Papričky doporučujeme nadrtit.
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i
tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
KARDAMOM MLETÝ Z CELÝCH TOBOLEK 35 g AYURVITA
Kardamom mletý - koření, které má velkou oblivu především ve sladké kuchyni, tedy do
dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí, koláčů, čajů a také kávy.
Adžvajen - koptský kmín celý - koření výrazného aroma. I malé množství může v jídle získat chuťovou