Chuť a použití: Má příjemnou jemně ostrou chuť s kořeněnými tóny. Je vhodná především do placek, ale používá se také jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů a luštěnin. Přidává se však i do sladkého pečiva. Lze ji použít i do domácího kečupu či zeleninových jídel.
BEZ GLUTAMANU
BEZ SOLI
BEZ BARVIV
BEZ KONZERVANTŮ
Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Měrná jednotka: 60,00 Kč / 100 g
Vyzkoušejte recept Pečená zelenina s černuchou:
Budeme potřebovat: 1 lilek, 4 malé cuketky, 3 mrkve, 2 papriky, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 brambory ve slupce, černuchu, sůl, olivový olej
Všechnu zeleninu nakrájíme na velké kusy, česnek necháme v celku. Dáme do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe. Osolíme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Pečeme na 200 stupňů hodinu a půl. Dobu pečení zkuste dodržet, zelenina sice změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách. Pečeme nepřiklopenou. Ingredience a množství můžeme obměnovat dle chuti. Zelenina je výborná jako samostatné jídlo ale skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.
Dovoz do EU/Vyrobeno/Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, 768 04 Střílky