Složení: asafoetida
Země původu: Indie
Obsah balení: 25 g

 

 

 Sambaro - Indický zelný salát

 Budeme potřebovat: 600g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostl.oleje, 1 lžíce hořč.semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zel. chilli papriček, 1 lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce cit.šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy (čertova lejna)

 Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka. Jakmile vypukají  (jako popcorn), přidáme čertovo lejno, citronovou trávu, rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund. Poté přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
Stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.

 

16 dalších produktů ve stejné kategorii: