Zázvor mletý
Je často vyhledáván v orientální kuchyni
zejména do luštěninových a zeleninových
pokrmů. Své využití často nalézá i v čajích,
sušenkách či kompotech.
Asafoetida - čistá nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant může nahradit cibuli
a česnek. Je velmi aromatická, proto ji dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji.
Složení: asafoetida
Země původu: Indie
Obsah balení: 25 g
Sambaro - Indický zelný salát
Budeme potřebovat: 600g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostl.oleje, 1 lžíce hořč.semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zel. chilli papriček, 1 lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce cit.šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy (čertova lejna)
Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka. Jakmile vypukají (jako popcorn), přidáme čertovo lejno, citronovou trávu, rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund. Poté přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
Stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.