Koření - které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Hořčičné semínko černé - mini 50 g AYURVITA
Hořčičné semínko černé - koření, které se hojně využívá především do dušené zeleniny
nebo do pickles. Na rozdíl od hořčice bílé, je výraznější chuti.
Cena: 33 Kč
Složení: hořčičné semínko černé (Brassica nigra)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 50 g
Kozí (beraní) rohy sterilované
Budeme potřebovat: kozí rohy (beraní), olej, ocet 1l, voda 3,8l, sůl 160g, cukr krupice 360g, hořčičné semínko cca 2 lžíce, pepř celý 20ks, nové koření 12ks, bobkový list 12ks
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené papričky skládají.
Rohy zalijeme nálevem svařeným z uvedených ingrediencí. Nálev povaříme cca 15 minut a zalévat jím můžeme ihned po uvaření i vychladlým. Pokud chceme mít rohy jemnější, dáme do každé sklenice dvě lžičky oleje. Nálev postačí na 8-10 klasických okurkových sklenic, záleží na tom, jak je naplníme. Cukr můžeme zkombinovat nebo nahradit sladidlem. Zavařujeme klasickým způsobem.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04