Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i
tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i
tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
Hřebíček celý - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných
i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky
i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 25 g DNM
koření, které vzniká mletím kůry skořicovníku. Používá se především do
sladkých jídel, moučníků, kaší, cukroví, ale také do nápojů jako je cappuccino, svařené víno či
jogurtové lasí. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je
z kůry osmiletých keřů). Je silně aromatická.
KARDAMOM MLETÝ Z CELÝCH TOBOLEK 35 g AYURVITA
Kardamom mletý - koření, které má velkou oblivu především ve sladké kuchyni, tedy do
dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí, koláčů, čajů a také kávy.
Hořčičné semínko bílé celé 50 g
– koření, které se hojně využívá v kuchyni. Nejznámější je zpracování semínek na oblíbenou pikantní pochutinu – hořčici. Dále se využívá při kon- zervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub), ale můžeme jej použít i při du- šení zeleniny, k přípravě dipů či omáček.
Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Koriandr celý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté podobě
i do pečiva a sladkých koláčků.
Šafrán - koření, které se využívá do rizota, do polévek. Barví pečivo, koláče apod. Je dobrý
s mrkví, chřestem, houbami, pórkem, dýní, tykví a špenátem.
Kmín mletý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Kayenský pepř - chilli mleté - koření, které je určeno pro zvýraznění pálivé chuti v jídle. Kayenský
pepř je druh vysoce pálivých chilli papriček z Francouzké Guayany v oblasti řeky Cayen.
Využívá se do všech pokrmů např.gulášů, pikantních zeleninových směsí či dipů.
KARDAMOM zelený celý 35 g DNM
Kardamom celý - koření, které v mleté podobě má velkou oblibu především ve sladké kuchyni, tedy do dezetů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí a koláčů. Celé tobolky se používají do čajů, drinků či kávy.
Vyzkoušejte náš recept na Vanilkovou zmrzlinu s kardamomem - viz.níže.
Badyán mletý - koření, které se teší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel,
čajů, punčů nebo svařených vín.
Chilli mleté - koření, které je velmi vyhledáváno pro svou výraznou pálivou chuť do
řady pokrmů, především do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel,
dušených zeleninových směsí a smažených pokrmů. Kombinujeme chilli zpravidla se sladkou
paprikou. Extra pálivé.
Kalinji (semena Černuchy seté) 50 g AYURVITA
Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i slaných jídel, kde je můžete použít pro zjemnění pokrmu jako náhradu pepře. Využijete je při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
KARDAMOM DRCENÝ zrna 25 g AYURVITA
Kardamom drcený - koření, které v mleté podobě má velkou oblibu především ve sladké kuchyni, tedy do dezetů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí a koláčů. Zrna se používají do čajů, drinků či kávy či k namletí na kardamomový prášek. Do jídel se přidává na začátku vaření. Ochutí i luštěniny, rýži a kořenovou zeleninu Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů.Špetka kardamomu se přidává také do černého čaje nebo kávy. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari či garam masala.