Pískavice řecké seno mleté - koření, které má významnou pozici především v indické
vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů z luštěnin.
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AKCE
- NOVINKY
- VÝPRODEJ
- KÁVOVINY A ČAJE addremove
- POTRAVINY addremove
-
KOŘENÍ
addremove
- BIO SMĚSI KOŘENÍ
- POLÉVKOVÉ KOŘENÍ AYURVITA
- JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ V KRABIČCE AYURVITA
- BYLINKY V KRABIČCE AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ AYURVITA
- KOŘENÍ GASTRO BALENÍ 300 g, 400 g, 500 g
- BIO KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ ČESKÉ AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ ORIENTÁLNÍ - MASALY AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ ČAJOVÉ AYURVITA
- SOLI addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- OSTATNÍ addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY addremove
- VONNÉ TYČINKY addremove

Nové koření - celé 50 g AYURVITA
Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
Složení: pimentovník pravý (Pimenta dioica L. Merr.)
Země původu: Mexiko
Skladujte: v suchu
Obsah balení: 50 g

Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť
i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
Chilli papričky celé - koření, které i v malé míře dodá pokrmům šmrnc.
Jsou vhodné do všech pokrmů, kde požadujeme pálivou chuť. Papričky doporučujeme nadrtit.
Asafoetida - čistá nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant může nahradit cibuli
a česnek. Je velmi aromatická, proto ji dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji.
Paprika uzená letá - koření pocházející z Mexika, odtud ji Španělé přivezli do své zemi a do Maďarska. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům studené kuchyně. Navíc uzená paprika dodává jedinečnou chuť, kterou ocení téměř každý labužník.
Kmín český celý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i
tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám
i pečivu.
Bílý pepř je dozrálý pepř černý zbavený slupky, takže se obnaží bílé jádro. Má jemnější chuť
i vůni a je ideální do polévek, omáček, smažených a pečených jídel, pomazánek, salátů
a oblíbený je hlavně v italské kuchyni.
Pepř černý mletý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Hořčičné semínko černé - koření, které se hojně využívá především do dušené zeleniny
nebo do pickles. Na rozdíl od hořčice bílé, je výraznější chuti.
Chilli mleté - koření, které je velmi vyhledáváno pro svou výraznou pálivou chuť do
řady pokrmů, především do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel,
dušených zeleninových směsí a smažených pokrmů. Kombinujeme chilli zpravidla se sladkou
paprikou. Extra pálivé.
Česnek mletý je jedno z nejrozšiřenějších koření světa. Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Výborně se hodí do pomazánek, salátů, pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin a hub, ochucují se jim bylinné octy a oleje. Česnek je významnou léčivou rostlinou.
Zázvor mletý
Je často vyhledáván v orientální kuchyni
zejména do luštěninových a zeleninových
pokrmů. Své využití často nalézá i v čajích,
sušenkách či kompotech.
Adžvajen - koptský kmín celý - koření výrazného aroma. I malé množství může v jídle získat chuťovou
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté
podobě i do pečiva a sladkých koláčků.
Hřebíček celý - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných
i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky
i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.