Složení: paprika (Capsicum frutescens)
Skladujte: v temnu a suchu
Země původu: Indie
Obsah balení: 50 g

 

 Krémový špenátovo-artyčokový dip

 Budeme potřebovat: 1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského.

 Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, podle chuti.
 Celou směs dejte do mísy vhodné do trouby a pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud má horní část křupavou krustičku. Vhodná příloha je lehce křupavý chléb. Nakrájejte si plátky, stříkněte je olivovým olejem a lehce posypte cayenským pepřem. Připečte je do křupava v rozpálené troubě po pomazánce, nebo v toustovači.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: