Směs vhodná pro orientální kuchyni. Svou zajímavou chutí obohatí Váš pokrm.Bez glutamanu sodného.
Sabji masala - směs koření do zeleninových jídel 50 g AYURVITA
Sabji masala - kořenící přípravek určený především pro přípravu zeleninových pokrmů.
Hodí se i do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Složení: v různém poměru: koriandr, chilli, sušené mango, kurkuma, římský kmín, černý
pepř, hřebíček, muškátový oříšek, sůl, sušený zázvor, černý kardamom.
Země původu: Indie
Skladujte: v temnu a suchu
Obsah balení: 50 g
Květákovo-mrkvové sabji
Budeme potřebovat: 1 menší květák, 4 mrkve, 4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných), 1 malou cibuli, olej, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku sabji masaly, ½ lžičky kurkumy, sůl, špetku cukru, čerstvou petrželku nebo koriandr
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem, sabji masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.