Složení: v různém poměru: koriandr, římský kmín, červené chilli, kurkuma, černý pepř, listy
pískavice, mango prášek, hořčičné semínko, fenykl semeno, kardamom, sušená cibule,
sušený česnek, hřebíček, muškátový oříšek, kmín, asafoetida.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50 g

 

 Vajíčková masala:

 Budeme potřebovat: 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 2-3 zeleného kardamonu,  ½ skořice,  ½ lžičky kmínu, špetka koření hing, 1 velkou cibuli, 1 lžíce nasekaného česneku nebo pasty, 1 lžíce nasekaného zázvoru nebo pasty, ½ lžičky čerstvého chilli (dle chuti), ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky chilli v prášku (dle chuti), 2 lžičky koriandru v prášku, 2 lžičky kuřecí masaly, 1 lžička koření kitchen king (volitelné), ½ lžičky kmínu v prášku, ½ lžičky garam masaly, ½ hrnku rajčatového protlaku (může být čerstvá), sůl podle chuti, 8-10 ks vařených oloupaných vajec                                            

Na ozdobení: ½ hrnku nasekaných listů koriandru.

Uvaříme si vajíčka v hlubokém hrnci s dostatečným množstvím vody a oloupeme. Poté si kolem vajíčka uděláme ne příliš hluboké zářezy. Opravdu neděláme příliš hluboké zářezy, jinak se nám vejce zlomí. Rozehřejeme si olej na pánvi se špetkou kurkumy v prášku a osmažíme si vařená vajíčka středně dozlatova. Nakrájíme si cibuli, chilli, zázvor a česnek nebo můžeme použít mixér, abychom neměli příliš velké kousky v masale. Olej v pánvi necháme zahřát na střední teplotu, přidáme HING, bobkový list, hřebíček, skořice, zelený kardamom a kmín. Jakmile nám začne kmín „prskat“ a hnědnout, přidáme si cibuli a orestujeme asi minutu. Poté přidáme nasekaný zázvor a česnek a smažíme do zhnědnutí. Přidáme následující koření v prášku: kurkumu, chili, koriandr, kuřecí masalu, kitchen king a kmín. Smažíme další minutu na nízké teplotě. Přidáme rajčatový protlak nebo nakrájená čerstvá rajčata a sůl. Promícháme a vaříme po dobu 6-8 minut. Podle potřeby přidáme vodu, garam masalu a vaříme další 2-3 minuty. Přidáme vařená a osmažená vajíčka do omáčky. Vaříme dohromady ještě dalších 6-7 minut na nízké teplotě. Ozdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru a podáváme horké. Nezapomeňme vytáhnout suché koření. (jako je skořice, hřebíček atd.)

Omáčku vaříme zvlášť a pak do ní přidáme vejce těsně před servírováním jídla. Pokud máte rádi kokosovou chuť můžete do omáčky přidat kokosové mléko a nakonec se přidají vajíčka. Vzikne nám krémovější omáčka.     

 

16 dalších produktů ve stejné kategorii: