Složení: urad dal - vigna mungo ( Lens culinaris )

 

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku

Energie

1438kJ/344 kcal

Tuky

1,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,3g

Sacharidy

60g

z toho cukry

2,8 g

Vláknina

18 g

Bílkoviny

22,8 g

Sůl

0,01 g

Příprava: přes noc máčejte a cca 30-40 minut vařte doměkka.

Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.

Skladujte: v chladu a suchu, nejlépe v uzavřené nádobě.

Země původu: Indie

Dovoz z: EU

Obsah balení: 500 g

Distribuce v ČR: D N M company s.r.o. Trávníky 201, 768 04 Střílky

 

 

URAD DÁL

 Recept: 200 g URAD DÁLU máčejte přes noc. Vodu slijte a v čisté vodě vařte URAD DÁL do měkka 30-40 minut a pak jej rozmixujte. Zahřejte na pánvi 2 lžíce ghí, přidejte větší špetku asafoetidy, lžičku kumínu (římského kmínu) a po 1 minutě i nakrájenou střední cibuli a ½ nakrájené chilli papričky. Minutu smažte a pak přidejte
3 prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájený zázvor velikosti hrášku. Přilijte 4 rozdrcená rajčata a osolte. Přidejte hrnek vody a duste 6 minut. Přidejte 2 lžíce kvalitního rajského protlaku, ½ lžičky kurkumy, 1 lžičku hnědého cukru (nebo dle kyselosti protlaku a rajčat) a 1 lžičku mletého koriandru. Duste 8 minut a smíchejte s URAD DÁLEM. Zamíchejte a dle potřeby doplňte sůl či cukr. Duste 12 minut. Před koncem varu přidejte drcené listy pískavice. Ozdobte čerstvou jarní cibulkou. Servírujte s čerstvým chlebem.

 

 

12 dalších produktů ve stejné kategorii: