TOOR DAL
luštěnina – fazole barevná, loupaná, půlená
URAD DAL
luštěnina – fazole barevná, loupaná a půlená
Vyzkoušejte náš recept viz.níže.
Složení: urad dal - vigna mungo ( Lens culinaris )
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku |
|
Energie |
1438kJ/344 kcal |
Tuky |
1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,3g |
Sacharidy |
60g |
z toho cukry |
2,8 g |
Vláknina |
18 g |
Bílkoviny |
22,8 g |
Sůl |
0,01 g |
Příprava: přes noc máčejte a cca 30-40 minut vařte doměkka.
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Skladujte: v chladu a suchu, nejlépe v uzavřené nádobě.
Země původu: Indie
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500 g
Distribuce v ČR: D N M company s.r.o. Trávníky 201, 768 04 Střílky
URAD DÁL
Recept: 200 g URAD DÁLU máčejte přes noc. Vodu slijte a v čisté vodě vařte URAD DÁL do měkka 30-40 minut a pak jej rozmixujte. Zahřejte na pánvi 2 lžíce ghí, přidejte větší špetku asafoetidy, lžičku kumínu (římského kmínu) a po 1 minutě i nakrájenou střední cibuli a ½ nakrájené chilli papričky. Minutu smažte a pak přidejte
3 prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájený zázvor velikosti hrášku. Přilijte 4 rozdrcená rajčata a osolte. Přidejte hrnek vody a duste 6 minut. Přidejte 2 lžíce kvalitního rajského protlaku, ½ lžičky kurkumy, 1 lžičku hnědého cukru (nebo dle kyselosti protlaku a rajčat) a 1 lžičku mletého koriandru. Duste 8 minut a smíchejte s URAD DÁLEM. Zamíchejte a dle potřeby doplňte sůl či cukr. Duste 12 minut. Před koncem varu přidejte drcené listy pískavice. Ozdobte čerstvou jarní cibulkou. Servírujte s čerstvým chlebem.