Složení:fazole mungo neloupaná celá
Výživové údaje ve 100 g: Energie 1 188 Kj / 279 Kcal, Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g /0,3 g, Sacharidy
z toho cukry 46 g /1,5 g, Bílkoviny 24g, Vláknina 10 g, Sůl 0,1 g
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Příprava: 30 minut vařte doměkka v neosolené vodě nebo dle receptu.
Skladujte: v chladu a suchu, nejlépe v uzavřené nádobě.
Země původu: Indie
Dovoz: z EU
Obsah balení: 500 g
Distribuce v ČR:D N M company s.r.o, Trávníky 201, 768 04 Střílky
MUNG DÁL
Recept (3 porce): mungo opláchněte a 30 minut máčejte v čisté vodě. Vodu slijte a mungo dejte do tlakového hrnce. Přidejte 1 a ½ hrnečku čisté vody, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky soli a na středním plameni vařte do měkka. V malé pánvi rozpalte olej a vsypte 1 lžičku kumínu (římského kmínu). Když začne kumín praskat, přidejte 3-4 stroužky prolisovaného česneku, sušené či čerstvé čili dle chuti a půl lžičky na drobno krájeného čerstvého zázvoru. Smažte 1 minutu. Přidejte menší oloupané rozdrcené rajče a smažte 1 minutu. Přidejte mletý koriandr a čili dle chuti. Mungo zalijte připravenou směsí. Přidejte 1 a ½ lžičky citronové šťávy a trochu vody, abyste dosáhli konzistence omáčky, dobře promíchejte a duste 2-3 minuty. Posypte čerstvými bylinkami, nejlépe čerstvými listy koriandru a podávejte s rýží či indickým chlebem.