ČOČKA HNĚDÁ
luštěnina – čočka drobnozrnná neloupaná celá
Aktuálně nejsou žádné akce
Složení: čočka hnědá
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1474 kJ / 352 kcal, bílkoviny
25 g, sacharidy 59,5 g, z toho cukry 4,14 g, tuky 1 g, z toho nasycené m.k. 0,08 g, vláknina 4,3 g, sůl 100 mg.
Vhodné pro vegetariány a vegany. Přirozeně bezlepková.
Příprava: 40 minut máčejte a vařte do měkka
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Skladujte v chladu a suchu
Země původu: Kanada
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500 g
ČOČKOVÝ DÁL
Recept (2 porce): opláchněte ¾ hrnku čočky a 40 minut jí máčejte. Vodu slijte a přidejte 1 a ½ hrnku vody čerstvé a vařte v tlakovém hrnci na středním plameni do měkka. Na pánvi na středním plameni rozpalte olej a přidejte kumín (římský kmín). Když začnou semínka pukat, přidejte lžičku nadrobno krájeného zázvoru, lžičku na drobno krájeného česneku, čerstvé nebo sušené čili dle chuti a ¾ hrnku cibule. Smažte do měkka. Přidejte lžičku mletého kumínu (římského kmínu), lžičku mletého koriandru, lžičku mleté kurkumy, lžičku garam masaly a smažte ještě 1 minutu. Přidejte čočku s trochou vody, abyste dosáhli konzistence omáčky a osolte dle chuti. Poduste 5-7 minut na mírném plameni. Pokapejte čerstvou citronovou šťávou a zamíchejte. Posypejte čerstvými bylinkami, nejlépe koriandrem a podávejte s rýží či chlebem.