Složení: toor dal – kajan indický (Cajanus cajan)

Nutriční hodnoty (ve 100 g):energie 1435 kJ / 343 kcal, bílkoviny
22 g, sacharidy 63 g, tuky 1,5 g, z toho nasycené m.k. 0,3 g, vláknina 15 g, sůl 42,5 mg

Vhodné pro vegetariány a vegany. Přirozeně bezlepkový.

Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.

Příprava: 30 minut máčejte a cca 30 minut vařte doměkka.


Skladujte: v chladu a suchu.

 

Země původu: Indie

Dovoz z: UK

Obsah balení: 500 g

 

 

TOOR DAL

 Recept: Povařte 100 g toor dalu s 1 litrem vody a poté rozšlehejte. Na pánvi osmahněte dohněda 1 jemně nasekanou cibuli s lžící ghí. Přidejte 2 nakrájené chilli papričky, 1 jemně nakrájené rajče a vařte 4-5minut.  Smíhcejte s vařenou zeleninou  nakrájenou na 2,5cm kousky (dýně, brambory, cuketa, cibule, lilek). Ochuťe 1 lžící koření Sambar masala a duste po dobu 1 minuty. Přidejte toor dal, 2 lžičky tamarindové pasty, 2 lžičky cukru, dochuťte solí a duste, dokud není zelenina měkká. Rozpusťte na pánvičce 1 lžíci ghí, přidejte 1 lžičku hořčičných semínek, 5-7 listů kari, špetku asafoetidy a 1 červenou chilli papričku rozkrojenou na půl a smažte 2 minuty. Smíchejte obě směsi, přidejte 1 lžíci koření Sambhar Masala, zakryjte a povařte 2 minuty. Podáváme horké s rýží či čapátí.

11 dalších produktů ve stejné kategorii: