ČOČKA ČERVENÁ
luštěnina – čočka drobnozrnná loupaná půlená
Červená čočka obsahuje velké množství bílkovin a proto jí můžete nahradit maso. Vyzkoušejte náš recept na Rychlou boloňskou omáčku z červené čočky - viz. níže.
TOOR DAL
luštěnina – fazole barevná, loupaná, půlená
Složení: toor dal – kajan indický (Cajanus cajan)
Nutriční hodnoty (ve 100 g):energie 1435 kJ / 343 kcal, bílkoviny
22 g, sacharidy 63 g, tuky 1,5 g, z toho nasycené m.k. 0,3 g, vláknina 15 g, sůl 42,5 mg
Vhodné pro vegetariány a vegany. Přirozeně bezlepkový.
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Příprava: 30 minut máčejte a cca 30 minut vařte doměkka.
Skladujte: v chladu a suchu.
Země původu: Indie
Dovoz z: UK
Obsah balení: 500 g
TOOR DAL
Recept: Povařte 100 g toor dalu s 1 litrem vody a poté rozšlehejte. Na pánvi osmahněte dohněda 1 jemně nasekanou cibuli s lžící ghí. Přidejte 2 nakrájené chilli papričky, 1 jemně nakrájené rajče a vařte 4-5minut. Smíhcejte s vařenou zeleninou nakrájenou na 2,5cm kousky (dýně, brambory, cuketa, cibule, lilek). Ochuťe 1 lžící koření Sambar masala a duste po dobu 1 minuty. Přidejte toor dal, 2 lžičky tamarindové pasty, 2 lžičky cukru, dochuťte solí a duste, dokud není zelenina měkká. Rozpusťte na pánvičce 1 lžíci ghí, přidejte 1 lžičku hořčičných semínek, 5-7 listů kari, špetku asafoetidy a 1 červenou chilli papričku rozkrojenou na půl a smažte 2 minuty. Smíchejte obě směsi, přidejte 1 lžíci koření Sambhar Masala, zakryjte a povařte 2 minuty. Podáváme horké s rýží či čapátí.