TAPIOKA PERLY - STŘEDNÍ 200 g
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
ČOČKA ČERVENÁ
luštěnina – čočka drobnozrnná loupaná půlená
Složení: čočka červená
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1325 kJ / 312 kcal, bílkoviny 24 g, sacharidy 51 g, z toho cukry 2,4 g, tuky 1,3 g, z toho nasycené m.k. 0,2 g, vláknina 3,9 g, sůl 0,1 g.
Příprava: 10 minut vaření bez namáčení
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Skladujte: v chladu a suchu
Země původu: Turecko
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500 g
Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, 768 04 Střílky
Recept (4 porce): v hrnci rozpalte olej. Přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli, a 3 stroužky na drobno nakrájeného česneku a smažte do měkka (cca 4 min.). Do směsi přidejte dvě lžíce rajského protlaku, 1 lžičku kumínu (římského kmínu), ½ lžičky soli (nejlépe himalájské), ¼ lžičky mletého černého pepře, špetku kajenského pepře a smažte 2 minuty. Přidejte bujón a 2 hrnky vody (nebo předem připravený zeleninový vývar), 1 hrnek červené čočky a 1 velkou nakrájenou mrkev. Duste, dokud nejsou ingredience měkké (cca 20 minut). Dosolte, je-li třeba.
Oddělte půl polévky a důkladně rozmixujte. Opět obě části smíchejte. Polévka by měla být krémové, ale měli by i být cítit kousky zeleniny a čočky. Přidejte citronovou šťávu a bylinky (nejlépe listy čerstvého koriandru), zakapejte olivovým olejem a posypte mletým čili dle chuti. Servírujte s čerstvým pečivem.