Amchoor - je namletý prášek z ovoce manga, které je získávané z nezralých, na slunci
sušených plátků manga. Používá se k ochucení indických jídel, polévek na marinády a lze ho
použít místo tamarindu k získání sladkokyselé chuti.
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AKCE
- NOVINKY
- VÝPRODEJ
- KÁVOVINY A ČAJE addremove
- POTRAVINY addremove
-
KOŘENÍ
addremove
- SMĚSI KOŘENÍ ORIENTÁLNÍ - MASALY AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ ČAJOVÉ AYURVITA
- BIO SMĚSI KOŘENÍ
- POLÉVKOVÉ KOŘENÍ AYURVITA
- JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ V KRABIČCE AYURVITA
- BYLINKY V KRABIČCE AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ AYURVITA
- KOŘENÍ GASTRO BALENÍ 300 g, 400 g, 500 g
- BIO KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ ČESKÉ AYURVITA
- SOLI addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- OSTATNÍ addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY addremove
- VONNÉ TYČINKY addremove

Vanilka mletá MADAGASKARSKÁ 10 g AYURVITA
Vanilka mletá - koření, které má příjemnou vůni i chuť. Což ocení především milovníci
sladkých pokrmů a nápojů. Vhodná je do zmrzlin, sušenek, dezertů, moučníků, cukroví, čokolády, krémů, pudinků, šejků i čajů.
Madagaskarská vanilka je považována za nejkvalitnější vanilku na světě.
Složení: vanilka pravá (Vanilla planifolia Anrews)
Skladujte: v temnu a suchu
Země původu: Madagaskar
Dovoz: z EU
Obsah balení: 10 g
Baleno v / Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804

Vanilka mletá - koření, které má příjemnou vůni i chuť. Což ocení především milovníci
sladkých pokrmů a nápojů. Vhodná je do zmrzlin, sušenek, dezertů, moučníků, cukroví, čokolády, krémů, pudinků, šejků i čajů.
Madagaskarská vanilka je považována za nejkvalitnější vanilku na světě.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro
svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale
také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více
oblíbená i v české kuchyni.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté
podobě i do pečiva a sladkých koláčků.
Hřebíček mletý- koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných
i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky
i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
Pepř černý mletý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Badyán mletý - koření, které se teší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel,
čajů, punčů nebo svařených vín.
Paprika uzená letá - koření pocházející z Mexika, odtud ji Španělé přivezli do své zemi a do Maďarska. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům studené kuchyně. Navíc uzená paprika dodává jedinečnou chuť, kterou ocení téměř každý labužník.
Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé štiplavé chuti, které lze použít na sladká i slaná jídla. Není vhodný pro těhotné ženy.
Hořčičné semínko bílé celé 50 g
– koření, které se hojně využívá v kuchyni. Nejznámější je zpracování semínek na oblíbenou pikantní pochutinu – hořčici. Dále se využívá při kon- zervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub), ale můžeme jej použít i při du- šení zeleniny, k přípravě dipů či omáček.
Anýz celý 50 g
– koření, které aromaticky voní a má kořenitou nasládlou chuť. Využívá se do pečiva, při nakládání červené řepy, červeného zelí. Hodí se i do ovocného (např. jablečného) kompotu. Je součástí mnoha kořenitých směsí. V indické a čínské kuchyni je častý v houbových či zeleninových pokrmech. Vyrábí se z něho také likéry.
Kayenský pepř - chilli mleté - koření, které je určeno pro zvýraznění pálivé chuti v jídle. Kayenský
pepř je druh vysoce pálivých chilli papriček z Francouzké Guayany v oblasti řeky Cayen.
Využívá se do všech pokrmů např.gulášů, pikantních zeleninových směsí či dipů.
Kmín mletý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Chilli mleté - koření, které je velmi vyhledáváno pro svou výraznou pálivou chuť do
řady pokrmů, především do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel,
dušených zeleninových směsí a smažených pokrmů. Kombinujeme chilli zpravidla se sladkou
paprikou. Extra pálivé.