Sůl černá celá - jedlá sůl kamenná - vulkanická sůl s vysokým obsahem železa. Kameny
mají téměř černou barvu, odsud odvozen název černá sůl. Díky obsahu sloučenin síry je pro ni typická chuť po vajíčkách. Z toho důvodu se využívá především do salátů, pomazánek nebo stačí jen nasypat na chléb s máslem. Lze ji však využít i do vařených jídel. Vařením se tato chuť ztrácí a jídlu tak dodá jen slanou chuť. Díky obsahu železa je vyhledávána vegerariány ke každodennímu použití.
Sůl Himalájská růžová jemně mletá 500 g DNM
HIMALÁJSKÁ SŮL - kamenná sůl pocházející ze severního Pákistánu, kde je již po staletí
těžena a mleta. Obsahuje řadu minerálních látek, včetně železa, které způsobuje její růžové
zabarvení. Sůl je 100% přírodní bez jakýchkoli přídavků. Používá se stejně jako běžná sůl, díky
vyššímu obsahu minerálu se však těší velké oblibě.
Cena: 36 Kč
Složení: sůl jedlá kamenná (NaCl 98%), 2% ostatní minerály (síra, vápník, hořčík, draslík,
křemík, železo...)
Skladujte: v suchu a chladu
Země původu: Pákistán
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500g
Baleno v / Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04