Sůl černá jemná - jedlá sůl kamenná - vulkanická sůl s vysokým obsahem železa. Kameny
mají téměř černou barvu, odsud odvozen název černá sůl. Díky obsahu sloučenin síry je
pro ni typická chuť po vajíčkách. Z toho důvodu se využívá především do salátů, pomazánek
nebo stačí jen nasypat na chléb s máslem. Lze ji však využít i do vařených jídel. Vařením
se tato chuť ztrácí a jídlu tak dodá jen slanou chuť. Díky obsahu železa je vyhledávána vegerariány ke každodennímu použití.
SŮL MOŘSKÁ jemně mletá 500 g
SŮL MOŘSKÁ JEMNĚ MLETÁ - slouží k dosolení všech pokrmům, výborně se hodí do mlýnků na pepř, k nakládání zeleniny a tofu. Těší se také oblibě při grilování. Používá se k dezinfekci a do koupelí, kde má regenerační účinek a napomáhá k relaxaci celého organismu.
Cena: 35 Kč
Složení: mořská sůl (Na Cl)
Skladujte v suchu a temnu.
Země původu: Portugalsko
Obsah balení: 500 g