Sůl černá jemná - jedlá sůl kamenná - vulkanická sůl s vysokým obsahem železa. Kameny
mají téměř černou barvu, odsud odvozen název černá sůl. Díky obsahu sloučenin síry je
pro ni typická chuť po vajíčkách. Z toho důvodu se využívá především do salátů, pomazánek
nebo stačí jen nasypat na chléb s máslem. Lze ji však využít i do vařených jídel. Vařením
se tato chuť ztrácí a jídlu tak dodá jen slanou chuť. Díky obsahu železa je vyhledávána vegerariány ke každodennímu použití.
Sůl Himalájská diamantová bílá - jemně mletá 100 g DNM
Himalájská sůl je kamenná sůl pocházející ze severního Pákistánu, kde je již po staletí těžena a mleta. Obsahuje řadu minerálních látek jako je síra, vápník, hořčík , železo a další. Sůl je 100% přírodní bez jakýchkoli přídavků.
Cena: 25 Kč
Složení: sůl jedlá (NaCl) 98%,2% ostatní minerály( síra, vápník, hořčík, draslík, křemík,
želeozo...)
Použití: pro přípravu slaných i sladkých pokrmů ať už studených či teplých. Jako součást pleťové masky, i jako sůl do koupele.
- BEZ GLUTAMANU
- BEZ LEPKU
- BEZ BARVIV
- BEZ KONZERVANTŮ
Země původu: Pákistán
Obsah balení: 100 g