BIO Adžvajen celý - koření - které je u nás známé jako koptský kmín má výraznou chuť a aroma. I malé množství může v jídle získat chuťovou převahul. Používá se převážně do těsta na smažené placky, chleba a jiného pečiva. V malém množství je vhodný do různých zeleninových a luštěninových jídel, zejména do pickles.
BIO KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
Počet produktů: 6
ANÝZ CELÝ BIO - koření, které aromaticky voní a má kořenitou nasládlou chuť. Dává se do
pečiva, do chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí. Hodí se i do ovocného (např.
jablečného) kompotu. Je součástí mnoha kořenitých směsí. V indické a čínské kuchyni je
častý v houbových či zeleninových pokrmech. Vyrábí se z něho také likéry.
Bio hřebíček - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných i sladkých
pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky i zeleninové
vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji
oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do
zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená
i v české kuchyni.
BIO kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových
jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou
chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným
pochutinám i pečivu.
BIO zázvor mletý - koření, které má v sušené podobě trochu jemnější a ne tak ostrou
chuť jako čerstvý zázvor. Je velmi často vyhledáván v orientální kuchyni zejména do
zeleninových a luštěninových jídel. Přidává se také do perníků a sušenek.
Náš tip: 1čl zázvoru zalijte vroucí vodou. Po 5 min vypije. Tento nápoj oceníte především
v chladném období.