ANÝZ CELÝ BIO - koření, které aromaticky voní a má kořenitou nasládlou chuť. Dává se do
pečiva, do chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí. Hodí se i do ovocného (např.
jablečného) kompotu. Je součástí mnoha kořenitých směsí. V indické a čínské kuchyni je
častý v houbových či zeleninových pokrmech. Vyrábí se z něho také likéry.
Hřebíček celý BIO 30 g AYURVITA
Bio hřebíček - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové
koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných i sladkých
pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky i zeleninové
vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Složení: BIO hřebíčkovec vonný (Eugenia caryophyllus)
Skladujte: v temnu a suchu
Země původu: Indonésie
Dovoz: z EU
Obsah balení: 30 g
Použití: před přípravou se doporučuje čerstvě mletý, protože svou specifickou vůni velmi rychle ztrácí. Joko jednodruhové koření tvoří součást mnoha směsí, např. kri či garam masaly. Použití hřebíčku je široké.Hodí se do slaných i sladkých pokrm, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či obyčejnou rýži.