Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.
Provensálská směs koření - je směs sušených bylinek původně pocházející z oblasti
francozské části „Provence“. Využívá se především do pomazánek, bylinkového másla,
rajčatových pokrmů, těstovin, dušené zeleniny, grilovaných a dušených pokrmů, omáček,
sýrů a salátů.
Doporučujeme: přidávat až na konci tepelné úpravy.
Složení: rozmarýn, saturejka, majoránka, oregáno, tymián
Země původu: Česká republika
Skladujte: v temnu a suchu
Obsah balení: 20 g
Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.
Estragon je původně ze střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně".
Celer - sušená nať - používali jako koření již staří Egypťané. V české kuchyni patří k velmi
oblíbeným kořením a například staročeská bramboračka se bez něj neobejde. Používá
se především do salátů, polévek, omáček, do dušených i pečených pokrmů, dresinků
i marinád.
Bazalka je tradiční koření, které je doma především v italské a indické kuchyni. V Indii se užívá již více jak 5000 let.
Řecký salát je směs bylin navržená speciálně pro přípravu stejnojmenného pokrmu
z čerstvých rajčat, papriky, okurek, červené cibule, černých oliv, sýru feta a olivového oleje.
Saturejka - sušena bylinka vhodná k dochucení polévek, gulášů, pomazánek i do dipů na saláty
Aromatická kořenící směs bez glutamanu sodného
Koriandr - sušený list - známý též jako čínská petržel, je dnes již celosvětově pěstovaným
kořením. Listy koriandru se vyznačují silně aromatickou nasládlou vůní.Používá se
do dresinků, pomazánek, sendvičů i polévek, omáček. Doporučujeme přidávat až na konci
tepelné úpravy.
Bylinkové máslo bez přidaného glutamanu E 621
Kořenící směs vhodná pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i jen na chléb s máslem.
Rozmarýn - koření, které je silně aromatické a svěží vůně a chuti, výborné v kombinaci
s česnekem. Je součástí známého provensálského koření. Využívá se především v italské
kuchyni, do pečených brambor a další zeleniny, do grilovaných pokrmů, dipů, salsy, marinád
či slaného pečiva.
Medvědí česnek je tradiční evropská bylina, která roste i v České republice. Má jemnou
a přesto pikantní chuť.Používá se do pomazánek, bylinkového másla, polévek,omáček, dušených
a pečených pokrmů. Lze jím nahradit česnek kuchyňský či pažitku. Doporučujeme přidávat až na konci tepelné úpravy.
Koprová nať je především nedílnou součástí oblibených nakládaných okurek či bylinkového octa. Naši chuťově jedinečnou koprovou nať Exclusive, ale využijete i při přípravě studených a teplých pokrmů.
Oregáno je nať dobromysli obecné, pocházející původně ze Středomoří. Dobromysl rostoucí u nás nemá tak výraznou chuť a vůni. Oregáno je součástí známého provensálského koření.
Majoránka - koření, které používali už staří Egypťané, Římané i Řekové. Postupně se dostala i do střední Evropy a do české kuchyně. Je využívaná hlavně do gulášů a polévek. V poslední době se těší velké oblibě i v pečivu či v salátech.
Tzatziky - kořenící přípravek do klasického řeckého pokrmu stejného jména Tzatziky.
Což je nastrouhaná čerstvá okurka ( vymačkat z ní vodu) smíchaná s bílým jogurtem, panenským olivovým olejem a kořenícím přípravkem Tzatziky. Podávejte chlazené jako salát k hlavnímu jídlu nebo jen k pečivu.