Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.
Aromatická kořenící směs bez glutamanu sodného
Aromatická kořenící směs vhodná do dresingů, jogurtových, majonézových a octových zálivek, do salátů, těstovin a zeleniny, ale můžeme ji použít i do zapečených těstovin a brambor.
Složení: Sůl (15%), cibule, pepř černý, kopr, citrónová kůra, hořčičné semínko, provensálské koření, cukr.
Země původu: Česká republika
Obsah balení: 20 g
Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.
Libeček - sušená nať tvoří základ polévkových koření, a proto se mu někdy říká „zelené maggi“. Používá se především do polévek. Tradiční česká bramboračka se bez libečku
neobejde. Využijete jej i při přípravě luštěnin, omáček a dušených pokrmů. Libeček je vhodné
kombinovat s koriandrem. Doporučujeme přidávat až na konci tepelné úpravy.
Celer - sušená nať - používali jako koření již staří Egypťané. V české kuchyni patří k velmi
oblíbeným kořením a například staročeská bramboračka se bez něj neobejde. Používá
se především do salátů, polévek, omáček, do dušených i pečených pokrmů, dresinků
i marinád.
Tymián - koření, které je tradiční ve středomořské kuchyni, lehce nahořklé a svěží vůně. Je
součástí tradičního provensálského koření. Využívá se do vařených, grilovaných i pečených jídel,
těstovin, zavařeniny i salátových zálivek.
Koriandr - sušený list - známý též jako čínská petržel, je dnes již celosvětově pěstovaným
kořením. Listy koriandru se vyznačují silně aromatickou nasládlou vůní.Používá se
do dresinků, pomazánek, sendvičů i polévek, omáček. Doporučujeme přidávat až na konci
tepelné úpravy.
Řecký salát je směs bylin navržená speciálně pro přípravu stejnojmenného pokrmu
z čerstvých rajčat, papriky, okurek, červené cibule, černých oliv, sýru feta a olivového oleje.
Oregáno je nať dobromysli obecné, pocházející původně ze Středomoří. Dobromysl rostoucí u nás nemá tak výraznou chuť a vůni. Oregáno je součástí známého provensálského koření.
Koprová nať je především nedílnou součástí oblibených nakládaných okurek či bylinkového octa. Naši chuťově jedinečnou koprovou nať Exclusive, ale využijete i při přípravě studených a teplých pokrmů.
Saturejka - sušena bylinka vhodná k dochucení polévek, gulášů, pomazánek i do dipů na saláty
Medvědí česnek je tradiční evropská bylina, která roste i v České republice. Má jemnou
a přesto pikantní chuť.Používá se do pomazánek, bylinkového másla, polévek,omáček, dušených
a pečených pokrmů. Lze jím nahradit česnek kuchyňský či pažitku. Doporučujeme přidávat až na konci tepelné úpravy.
Tzatziky - kořenící přípravek do klasického řeckého pokrmu stejného jména Tzatziky.
Což je nastrouhaná čerstvá okurka ( vymačkat z ní vodu) smíchaná s bílým jogurtem, panenským olivovým olejem a kořenícím přípravkem Tzatziky. Podávejte chlazené jako salát k hlavnímu jídlu nebo jen k pečivu.
Bylinkové máslo bez přidaného glutamanu E 621
Kořenící směs vhodná pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i jen na chléb s máslem.
Estragon je původně ze střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně".
Bazalka je tradiční koření, které je doma především v italské a indické kuchyni. V Indii se užívá již více jak 5000 let.
Rozmarýn - koření, které je silně aromatické a svěží vůně a chuti, výborné v kombinaci
s česnekem. Je součástí známého provensálského koření. Využívá se především v italské
kuchyni, do pečených brambor a další zeleniny, do grilovaných pokrmů, dipů, salsy, marinád
či slaného pečiva.