Estragon je původně ze střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně".
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AKCE
- NOVINKY
- VÝPRODEJ
- KÁVOVINY A ČAJE addremove
- POTRAVINY addremove
-
KOŘENÍ
addremove
- JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ V KRABIČCE AYURVITA
- BYLINKY V KRABIČCE AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ AYURVITA
- KOŘENÍ GASTRO BALENÍ 300 g, 400 g, 500 g
- BIO KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
- SMĚSI KOŘENÍ TRADIČNÍ ČESKÉ AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ ORIENTÁLNÍ - MASALY AYURVITA
- SMĚSI KOŘENÍ ČAJOVÉ AYURVITA
- BIO SMĚSI KOŘENÍ
- POLÉVKOVÉ KOŘENÍ AYURVITA
- SOLI addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- OSTATNÍ addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY addremove
- VONNÉ TYČINKY addremove
Bylinkové máslo bez E621 35 g AYURVITA
Bylinkové máslo bez přidaného glutamanu E 621
Kořenící směs vhodná pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i jen na chléb s máslem.
Složení: sůl (max. 38 %), koření (cibule, česnek, pažitka, rozmarýn)
Skladujte: v temnu a chladu
Země původu: Česká republika
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Řecký salát je směs bylin navržená speciálně pro přípravu stejnojmenného pokrmu
z čerstvých rajčat, papriky, okurek, červené cibule, černých oliv, sýru feta a olivového oleje.
Rozmarýn - koření, které je silně aromatické a svěží vůně a chuti, výborné v kombinaci
s česnekem. Je součástí známého provensálského koření. Využívá se především v italské
kuchyni, do pečených brambor a další zeleniny, do grilovaných pokrmů, dipů, salsy, marinád
či slaného pečiva.
Aromatická kořenící směs bez glutamanu sodného
Bobkový list mletý - koření, které patří mezi tradiční koření české kuchyně. Jedná se o sušený
list vavřínu, původem z Malé Asie. Dnes jej nalezneme v celém Středomoří. Používá se do
polévek, tradičních českých omáček, pečených a dušených pokrmů, nakládané zeleniny a do
marinád.
Koriandr - sušený list - známý též jako čínská petržel, je dnes již celosvětově pěstovaným
kořením. Listy koriandru se vyznačují silně aromatickou nasládlou vůní.Používá se
do dresinků, pomazánek, sendvičů i polévek, omáček. Doporučujeme přidávat až na konci
tepelné úpravy.
Medvědí česnek je tradiční evropská bylina, která roste i v České republice. Má jemnou
a přesto pikantní chuť.Používá se do pomazánek, bylinkového másla, polévek,omáček, dušených
a pečených pokrmů. Lze jím nahradit česnek kuchyňský či pažitku. Doporučujeme přidávat až na konci tepelné úpravy.
Tzatziky - kořenící přípravek do klasického řeckého pokrmu stejného jména Tzatziky.
Což je nastrouhaná čerstvá okurka ( vymačkat z ní vodu) smíchaná s bílým jogurtem, panenským olivovým olejem a kořenícím přípravkem Tzatziky. Podávejte chlazené jako salát k hlavnímu jídlu nebo jen k pečivu.
Bazalka je tradiční koření, které je doma především v italské a indické kuchyni. V Indii se užívá již více jak 5000 let.
Provensálská směs koření - je směs sušených bylinek původně pocházející z oblasti
francozské části „Provence“. Využívá se především do pomazánek, bylinkového másla,
rajčatových pokrmů, těstovin, dušené zeleniny, grilovaných a dušených pokrmů, omáček,
sýrů a salátů.
Majoránka - koření, které používali už staří Egypťané, Římané i Řekové. Postupně se dostala i do střední Evropy a do české kuchyně. Je využívaná hlavně do gulášů a polévek. V poslední době se těší velké oblibě i v pečivu či v salátech.
Koprová nať je především nedílnou součástí oblibených nakládaných okurek či bylinkového octa. Naši chuťově jedinečnou koprovou nať Exclusive, ale využijete i při přípravě studených a teplých pokrmů.
Saturejka - sušena bylinka vhodná k dochucení polévek, gulášů, pomazánek i do dipů na saláty
Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.
Tymián - koření, které je tradiční ve středomořské kuchyni, lehce nahořklé a svěží vůně. Je
součástí tradičního provensálského koření. Využívá se do vařených, grilovaných i pečených jídel,
těstovin, zavařeniny i salátových zálivek.
Libeček - sušená nať tvoří základ polévkových koření, a proto se mu někdy říká „zelené maggi“. Používá se především do polévek. Tradiční česká bramboračka se bez libečku
neobejde. Využijete jej i při přípravě luštěnin, omáček a dušených pokrmů. Libeček je vhodné
kombinovat s koriandrem. Doporučujeme přidávat až na konci tepelné úpravy.