Ghí je máselný tuk připravený technologickým zpracováním másla vyrobeného z kravského
mléka. Má slabě nasládlou, lahodnou ořechovou chuť.
Ghí je máselný tuk připravený technologickým zpracováním másla vyrobeného z kravského mléka. Má slabě nasládlou, lahodnou ořechovou chuť.
Složení: máselný tuk 99,4% (z mléka)
Průměrné nutriční hodnoty ve |
100 g |
Energie |
3678 kJ / 895 kcal |
Tuky |
99,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
58,65 g |
Sacharidy |
<0,5 g |
z toho cukry |
<0,3 g |
Bílkoviny |
<0,5 g |
Sůl |
<0,5 g |
Použití: Ghí používáme stejně jako ostatní tuky ke smažení, pečení, vaření, dušení, zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Když ztuhne, dá se mazat i na pečivo.
Upozornění: k výrobě bylo použito máslo vyrobené z kravského mléka, jedná se tedy o mléčný tuk s nízkým obsahem laktózy. Osoby alergické na laktózu a mléko by se měli před konzumací poradit se svým lékařem.
Skladování: v suchu a temnu při teplotě 0-20°C.
Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do: 1 měsíce.
Země původu: Česká republika
Obsah balení: 2000 ml
Legislativní zařazení: máselný tuk