Máte rádi pravou zelenou kávu?
Rádi byste ochutnali "tak trochu jinou" kávu s příchutí vanilky, skořice, kardamonu či kokosu?
Chcete pohostit své přátele netradičním nápojem či dezertem?
V tom případě ochutnejte náš přírodní lahodný kávovinový nápoj vhodný na každý den, který je určený nejen příznivce zdravého životního stylu. Zelená káva DNM je zdravou variantou klasické černé kofeinové kávy.
Základem je čekanka a do ní je přidán extrakt ze zrna nepražené zelené kávy Coffee arabica. Výrobním procesem je extrakt zbaven kofeinu a do výsledné kávy je přidáno přírodní aroma skořice, vanilky, kokosu či kardamomu nebo zůstává čistá, bez příchuti.
Kávu lze připravit klasickým způsobem, ale také jako latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato nebo všemi milované frappé.
Jak na to?
Příprava Frappé:
Připravte espresso ze své oblíbené kávy, přidejte 150 ml mléka, několik kostek ledu a cukr dle chuti.
Ingredience protřepejte v šejkru nebo rozmixujte. Servírujte ve vysokých sklenicích s brčkem.
Pro výraznější chuť kávy můžete mléko nahradit ledovou drtí.
Toužíte po ještě větší dávce ledového osvěžení? Na dno sklenice dejte jeden či dva kopečky své oblíbené zmrzliny a ozdobte šlehačkou.
A nakonec něco originálního: upečte svůj oblíbený dezert, linecké cukroví a ochuťte ho zelenou kávou s příchutí kokosu, skořice, vanilky nebo kardamomu.
Lahodné tvarohovo–kávové řezy:
-
cukr krupice 100 g
-
mleté vlašské ořechy 30 g
-
zelená káva 1 lžička
-
olej 3 lžíce
-
teplá voda 1 dl
-
prášek do pečiva 1/2 balení
-
polohrubá mouka 160 g
-
tuk a mouka na vymazání formy
Náplň:
-
Smícháme olej, vodu, kávu, ořechy a mouku s kypřidlem.
-
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (18 x 24 cm nebo dortová forma 22 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 180 C cca 25 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
-
Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme.
-
Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přendáme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme vychladit po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem a nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu.
-
Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší polovinu náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne. Před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy nebo proleželé řezy nakrájíme a na talířku dozdobíme šlehačkou nebo čokoládovým toppingem.