Mung fazole loupaná
luštěnina – fazole barevná, loupaná a půlená
Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
Vyzkoušejte náš recept viz.níže.
Aktuálně nejsou žádné akce
Mung fazole loupaná
luštěnina – fazole barevná, loupaná a půlená
Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
Vyzkoušejte náš recept viz.níže.
Složení:fazole mungo loupaná půlená
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku | |
Energie | 1452kJ/346 kcal |
Tuky | 1,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy | 63 g |
z toho cukry | 7 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,38 g |
Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Recept (3 porce): mungo opláchněte a 30 minut máčejte v čisté vodě. Vodu slijte a mungo dejte do tlakového hrnce. Přidejte 1 a ½ hrnečku čisté vody, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky soli a na středním plameni vařte do měkka. V malé pánvi rozpalte olej a vsypte
1 lžičku kumínu (římského kmínu). Když začne kumín praskat, přidejte 3-4 stroužky prolisovaného česneku, sušené či čerstvé čili dle chuti a půl lžičky na drobno krájeného čerstvého zázvoru. Smažte 1 minutu. Přidejte menší oloupané rozdrcené rajče
a smažte 1 minutu. Přidejte mletý koriandr a čili dle chuti. Mungo zalijte připravenou směsí. Přidejte 1 a ½ lžičky citronové šťávy
a trochu vody, abyste dosáhli konzistence omáčky, dobře promíchejte a duste 2-3 minuty. Posypte čerstvými bylinkami, nejlépe čerstvými listy koriandru a podávejte s rýží či chlebem.
Příprava: 30 minut vařte doměkka v neosolené vodě nebo dle receptu.
Skladujte: v chladu a suchu, nejlépe v uzavřené nádobě.
Země původu: Indie
Dovoz: z EU
Obsah balení: 5 kg
Distribuce v ČR: D N M company s.r.o,Trávníky 201, 768 04 Střílky