Složení: čočka červená

Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1325 kJ / 312 kcal, bílkoviny
24 g,
sacharidy 51 g, z toho cukry 2,4 g, tuky 1,3 g, z toho nasycené m.k. 0,2 g, vláknina 3,9 g, l 0,1 g.

Příprava: 10 minut vaření bez namáčení


Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.

Skladujte: v chladu a suchu.

Země původu: Kanada

Dovoz z: EU

Obsah balení: 1,5 kg

Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, 768 05 Střílky

 

RYCHLÁ BOLOŇSKÁ OMÁČKA Z ČERVENÉ ČOČKY

 

Suroviny

  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru nebo 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 400 ml rajčatové passaty (pyré)
  • 200 g červené čočky

Postup

  1. Zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte nahrubo. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte do něj mrkev a celer, osolte větší špetkou soli a asi 3 minuty zprudka opékejte a míchejte, až se zelenina začne lehce zabarvovat dozlatova. Přidejte cibuli a česnek a ještě asi minutu míchejte.
  2. Orestovanou zeleninu zalijte rajčatovou passatou, dolijte 600 ml vroucí vody, osolte zbytkem soli a přiveďte k varu. Čočku propláchněte na cedníku a přidejte ji do základu omáčky. Zvolna vařte 5 minut odkryté, poté přiklopte poklicí a nechte ještě 10 minut dojít a zhoustnout.
  3. Pokud je to třeba, dochuťte omáčku solí a pepřem, případně i trochou cukru, pokud byla rajčatová passata příliš kyselá. Podávejte s těstovinami, lehce zasypané strouhaným sýrem – nejlépe parmazánem.

 

12 dalších produktů ve stejné kategorii: