Kategorie

Novinky

 

Kurkuma mletá BIO 50 g DNM

Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji
oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do
zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená
i v české kuchyni.

8594178679387

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
54,00 Kč s DPH

Koupit

Složení: kurkumovník dlouhý (Curcuma longa)
Skladujte: v temnu a suchu
Země původu: Indie
Dovoz: z EU
Obsah balení: 50 g


 Chuť a použití: Chuť má kořeněnou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Její vůně je sytě dřevitá protkaná květy, citrusy a zázvorem. Nejčastěji se používá v indické kuchyni.Jako samostatné koření se hodí k darům moře, rýžovým jídlům, ragů, vaječným pokrmům, pikantním hořčičným omáčkám, můžeme s ní obyrvit např. másla, sýry, pečiva a likéry. Lze jí  ochutit nudlové pokrmy, omáčky, zeleninu a majonézy. Důležitou složkou je samozřejmě ve všech žlutých kari. Špetku můžeme přidat i do těsta na knedlíky nebo na pečivo.


 Indická vaječná omeleta

 Budeme potřebovat: 6 vajec, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 3 lžíce šťávy z cibule, sekaná petrželová nať, plod chilli paprik, sůl, tuk na vymaštění plechu nebo mísy

Cibuli prolisujeme lisem jako česnek. V takto získané cibulové šťávě rozšleháme žloutky společně s nasekanou petrželovou natí, kurkumou, solí a nasekanou zelenou paprikou, ze které jsme předtím odstranili semena. Do dohladka vyšlehané hmoty zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem, vlijeme směs a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme tak dlouho, až se omeleta zdvihne a ztuhne. Musí však zůstat kyprá! Podáváme ji horkou na předehřátých talířích jako svačinu nebo vydatnou snídani s tmavým pečivem.

 

 

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně